kvíz - címke archívum | miafene.hu

Tag Archive for 'kviz'

Rejtvény: ütemes kattogás

namiez

A halászleves dolog annyira bejött, hogy kitaláltam új kvízt. Szívesen megkérdezném, hogy mi látható a képen, de azt érzem, hogy az mocsokmód nehéz lenne - ha mégis tudod, akkor a nemisnehez@vilagloves.net-re azért lehet írni - ígérem azért kapcsolódik hozzá valamelyest.

A fenti remek csettegő zaj egy olyan géptől származik, amiből jópár működött az országban több évtizeden keresztül. Az érdekelne, hogy mi ez a gép, és mikor szerelték le az utolsót?

Harry Potter névsorolvasós kvíz

Harry Potter tabló

Nagyon egyszerű, ugyanakkor mélyen aljas kvíz jött szemben a Google Readerben - kösz Julis! - amit tovább is passzolunk nektek. Tizennyolc percetek van, hogy a Harry Potter sorozat kétszáz leggyakrabban emlegetett szereplőjének a nevét leírjátok. A program nagyon elnéző, eszik keresztnevet, családnevet. Egy gyakrabb családnévvel - nemmondjukki! - egyszerre több pontot is lehet szerezni egyszerre. Érnek az állatok nevei, animágusok, halálfalók, még így is iszonyat nehéz összehozni a kétszáz nevet. Nekem csak 59 sikerült.

Nna, hogy hívják a langaléta gyereket bal szélen?

Minikvíz: hallás után

Az Origó Techbalázs éppen egy méregdrága, sztereó, CD-nél jobb minőségben felvevő diktafonnal játszikból ír cikket. Tehát rohangálunk körbe-körbe, próbálunk minél többféle (háttér)zajt felvenni. Például ilyet:

Pirospontért, mit hallunk?

Van természetesen szökőkútcsobogás is, de ezt csak bátrabb olvasóinknak ajánljuk.

frissítés: Közben megjelent az Origós cikk, olvassátok