Science works, b1tch1z!

Tessék lelkesedni, kis hazánkban, ahol a tudományos ismeretterjesztés kimerül Búvár Újságban és a Mindentudás Egyetemében vannak még, akik modernebb és hatékonyabb eszközöket is ismernek a kíváncsi, ám kevésbé képzett naiv állampolgárok művelésére, mint Öveges prof bájosan retro (azaz “a sztaniolpapír és a parafadugók varázslatos élete”) videóit.

A Szertár egy olyan blog, ahol heti videóban lehet okulni a fizika és kémia témakörében. Zsiros László Róbert a Szertár gazdája heti pár perces okosságokban olyan látványos kísérleteket mutat be, melyek nem állnak távol a hétköznapi gyakorlattól, és amelyek magyarázatát röviden és érthetően osztja meg a nagyérdeművel. Van itt szó kérem pénzmosásról vízentörött üvegen járásról (lásd lejjebb), felrázott dobozos üdítő trükkös kibontásáról.

Ha én fizikatanár lennék, feladnám kötelező feladatnak a heti videó megtekintését a nebulóknak, hogy ne felnőtt fejjel jöjjenek rá, hogy a tudomány érdekes is lehet, nem csak rendszertani besorolás, spinszámok meg egyenletesengyorsulótest ütközésexidőpillanatban.

“Science works, b1tch1z!” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. A mindentudással sem lenne semmi bajom, csak lennének letölthetőek streamripper meg egyéb csodák nélkül az előadások. Nem jellemző, hogy leülök a gép elé tudományt hallgatni, viszont ültem már végig a ház előtt a kocsiban egy előadás (pécsi lézeres prof) utolsó perceit.

Vélemény, hozzászólás?