Science works, b1tch1z!

Tessék lelkesedni, kis hazánkban, ahol a tudományos ismeretterjesztés kimerül *Búvár Újságban* és a [Mindentudás Egyetemében][3] vannak még, akik modernebb és hatékonyabb eszközöket is ismernek a kíváncsi, ám kevésbé képzett naiv állampolgárok művelésére, mint Öveges prof bájosan retro (azaz “a sztaniolpapír és a parafadugók varázslatos élete”) videóit.

A [Szertár][1] egy olyan blog, ahol heti videóban lehet okulni a fizika és kémia témakörében. [Zsiros László Róbert][2] a Szertár gazdája heti pár perces okosságokban olyan látványos kísérleteket mutat be, melyek nem állnak távol a hétköznapi gyakorlattól, és amelyek magyarázatát röviden és érthetően osztja meg a nagyérdeművel. Van itt szó kérem [pénzmosásról][4] vízentörött üvegen járásról *(lásd lejjebb)*, [felrázott dobozos üdítő trükkös kibontásáról.][5]

Ha én fizikatanár lennék, feladnám kötelező feladatnak a heti videó megtekintését a nebulóknak, hogy ne felnőtt fejjel jöjjenek rá, hogy a tudomány érdekes is lehet, nem csak rendszertani besorolás, spinszámok meg egyenletesengyorsulótest ütközésexidőpillanatban.

[1]: http://szertar.blog.hu
[2]: http://szertar.blog.hu/2008/03/05/bemutatkozas_e_3_ban
[3]: http://www.mindentudas.hu/index.html
[4]: http://szertar.blog.hu/2008/04/09/penzmosas_sot
[5]: http://szertar.blog.hu/2008/03/05/hogyan_bontsunk_fel_egy_felrazott_uditos_dobozt

“Science works, b1tch1z!” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. A mindentudással sem lenne semmi bajom, csak lennének letölthetőek streamripper meg egyéb csodák nélkül az előadások. Nem jellemző, hogy leülök a gép elé tudományt hallgatni, viszont ültem már végig a ház előtt a kocsiban egy előadás (pécsi lézeres prof) utolsó perceit.

Vélemény, hozzászólás?